Cum traversăm o perioadă destul de agitată și trebuie să găsim resurse în imediata noastră vecinătate, fără a fi nevoie să mergem la fel de des la piață pentru legume proaspete cum o făceam înainte, m-am gândit să vin cu câteva idei de rețete simplu de făcut, cu ingrediente pe care le avem la îndemână, precum acest mic dejun rapid cu legume. Am apelat cu încredere la legumele de la FRoSTA pe care le aveam în congelator și a ieșit un mic dejun tare gustos, sățios și colorat, adică exact ce avem nevoie. Tot de la FRoSTA am mai încercat amestecul mexican de pui și legume care mi se pare o cină excelentă atunci când vrei ceva super rapid și gustos.

Aveți mare grijă de voi și de cei dragi!

Ingrediente mic dejun rapid cu legume:

1 pachet de legume toscana de la FRoSTA

2 ouă

2 lingurițe de tahini

zeama de la jumătate de lime

2 lingurițe semințe de rodie

Puneți legumele într-o tigaie cu două linguri de ulei de măsline și gătiți preț de 10-11 minute, amestecați din când în când. Spre final adăugați și un strop de zeamă de lămâie. La final puneți semințele de rodie, iar între timp puneți un ibric pe foc, eu fac mai tot timpul ouăle fierte într-un ibric, spălați bine oule și puneți-le în ibric cu o lingură, având grijă să nu se ciocnească între ele, puneți-le doar atunci când apa începe să clocotească, fierbeți ouăle timp de 7 minute pentru ouă ușor moi sau 1 minut în plus pentru ouă un pic mai tari. Treceți ouăle prin 2-3 jeturi de apă rece, apoi decojiți-le cu grijă. Pentru sosul de tahini amestecați 2 lingurițe de tahini cu 2 linguri de apă și zeamă de lime și blendați până ce aveți consistența potrivit de moale. Serviți cu legumele trase în tigaie. Enjoy!