Visam la aceste mini galette cu pere de ceva timp, sunt așa de drăgălașe, super ușor de făcut, au foarte puțin zahăr și pot fi un desert minunat cu care să îți surprinzi oaspeții la masa de Paște. Eu am folosit perele jumătăți, am păstrat chiar și codițele, voi puteți face cum doriți, puteți pune doar feliile de pară ca atare, puteți face un galette mai mare sau mini galette chiar mai mici decât le-am făcut eu, important e să vă jucați cu rețeta, sigur va ieși delicios. Vă urez de pe acum un Paște frumos și liniștit!
Ingrediente aluat mini galette cu pere (compoziție pentru 4 mini galette cu pere):
160 g făină 000
o lingură de zahăr
un praf de sare
3 lingurițe de iaurt grecesc
80g unt gras rece
o lingură de apă
Ingrediente umplutură mini galette cu pere:
2 pere
200g telemea de capră Delaco
2 gălbenușuri
2 linguri de zahăr
30g migdale
o linguriță esență de vanilie
zeama de la jumătate de lămâie
un ou și o linguriță de lapte pentru egg wash
o linguriță fulgi de migdale opțional
Pentru aluatul de mini galette cu pere amestecați într-un bol făina cu zahărul, tăiați untul cubulețe și fărâmițați-l în aluat cu degetele până ce veți obține un aluat umed, precum nisipul. Adăugați apoi iaurtul și amestecați cu o furculiță, puneți și lingura de apă și amestecați, apoi faceți o bilă din aluat, nu e nevoie să frământați aluatul, apalatizați bila de aluat, înfășurați-o în folie alimentară și dați la frigider pentru cel puțin o oră. Între timp faceți umplutura de brânză, fărâmițați brânza într-un bol, adăugați gălbenușurile și zahărul și omogenizați cu o spatulă, adăugați apoi esența de vanilie și migdalele mărunțite fin și omogenizați. Tăiați perele în jumătate, curățați partea tare din mijloc cu semințele. Crestați felii subțiri jumătățile de pară, eu am păstrat și codița. Scoateți aluatul din frigider, lăsați-l câteva minute la temperatura camerei, apoi întindeți-l pe blatul de lucru pudrat cu făină. Cu ajutorul unui castron cu diametrul de 7-10cm decupați formele de mini galette, important e să aibă o formă suficient de mare astfel încât să încapă în ele jumătățile de pară și umplutura și să mai rămână un pic de loc și pentru margini. Puneți câte o lingură din umplutura de brânză în mijlocul fiecărei mini galette și nivelați, apoi puneți jumătățile de pară deasupra și împăturiți marginile în jurul perelor astfel încât să obțineți acea formă simpatică, rustică, de galette. Din restul de aluat rămas am decupat și câteva frunzulițe 🙂 Ungeți perele cu zeama de lămâie (ca să nu oxideze), puneți mini galette în congelator pentru 10-15 minute și preîncălziți cuptorul la 200 °C. După ce ați scos mini galette cu pere din congelator ungeți partea de aluat cu oul bătut cu laptele și presărați fulgii de migdale. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute sau până ce ați obținut o culoare frumoasă aurie.
0 Comments