Mi-era dor să coc niște mini pavlove și cred că am reușit să fac cea mai bună bezea de până acum, cu o textură crunchy la exterior și cu un interior pufos perfect, să fi fost ceva în aer, să fi fost ouăle, să fi fost răbdarea mea din acea zi, who knows, cert e că au ieșit delicioase. Și cum am avut multă răbdare am zis să fac și un clementine curd care a ieșit super yum, poate că aș adăuga ceva mai multă zeamă de lămâie data viitoare. Dar nu vă speriați, acest desert nu e numai despre răbdare, până la urmă toată munca depusă n-ar trebui să însumeze mai mult de o oră.
Ingrediente pentru 8 mini pavlove:
8 albușuri la temperatura camerei
500g zahăr
3 lingurițe amidon
2 lingurițe oțet de mere
1 linguriță extract de vanilie
500g mascarpone Delaco
Ingrediente pentru crema de clementine/clementine curd:
3 clementine
1 lămâie
2 ouă întregi
2 gălbenușuri
175g zahăr
50g unt
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți albușurile cu un praf de sare în bolul mare al unui mixer și bateți albușurile la viteză mare până se întăresc, dar nu sunt încă foarte tari. Apoi începeți să adăugați treptat zahărul, lingură cu lingură, e un proces ce durează în jur de 10-15 minute, poate chiar și mai mult, așa că înarmați-vă cu un pic de răbdare. Reduceți temperatura cuptorului la 150°C. După ce tot zahărul a fost încorporat în albușuri și ați obținut o bezea lucioasă, adăugați amidonul, oțetul și vanilia și mai bateți 1 minut. Desenați câte 4 cercuri pe două foi de copt pe care le veți pune pe două tăvi de cuptor întinse. Puteți să nu le desenați, ele sunt pur orientative. Puneți cu o lingură mare compoziția în cercurile desenate și încercați să îi dați o formă cât mai rotundă bezelei, iar în mijloc formați o cavitate ușor adâncă cu o lingură, vă creați astfel un loc în care veți pune mascarpone când bezelele se vor răci. Dați-le la cuptor și lăsați-le la temperatura de 150°C preț de 15 minute, după cele 15 minute reduceți temperatura la 100 °C și mai lăsați-le alte 15 minute, e foarte important să fiți cu ochii pe ceas și să reduceți temperatura la timp altfel bezelele se vor rumeni prea mult. În tot acest timp nu deschideți sub nicio formă ușa cuptorului și nici după aceea cel puțin 5 ore. Eu prefer să le fac seara și să le las în cuptorul stins peste noapte. Cât timp se răcesc pavlovele vă puteți ocupa de crema de clementine sau clementine curd. Stoarceți clementinele și lămâia. Puneți sucul lor într-o crăticioară împreună cu ouăle bătute bine, gălbenușurile, zahărul și untul. Veți găti crema la bain-marie, așa că puneți crăticioara cu ingredientele pentru cremă deasupra unui altui recipient în care aveți apă fierbinte, pe foc mic. Aveți grijă ca apa să nu ajungă pe fundul crăticioarei cu ingredientele pentru cremă. Amestecați crema continuu cu un tel într-un singur sens preț de 15-20 de minute sau până ce veți obține o textură cremoasă care rămâne pe lingură. E un proces mai îndelungat ce-i drept, dar merită efortul, important este să amestecați continuu pentru a evita coagularea ouălor. Odată ce mini pavlovele s-au răcit amestecați mascarpone la temperatura camerei cu 1-2 lingurițe de miere și semințele unei păstăi de vanilie (opțional). Puneți mascarpone pe fiecare mini pavlova, puneți câte o lingură de cremă de clementine și câteva felii de clementine proaspete. Enjoy!
2 Comments
Andreea
buna, imi plac tare mult retetele si fotografiile tale, am o singura observatie. ar fi minunat daca textul retetei ar fi impartit pe etape/paragrafe, modul in care este scris acum, stilul „wall of text”, face ca reteta sa fie foarte greu de urmarit atunci cand efectiv sunt in priza in bucatarie si gatesc, privirea imi fuge imediat si nu mai stiu unde am ramas.
mersi mult si spor in continuare!
adina
Hei, merci tare mult pentru feedback, it means a lot ^_^ voi încerca să ilustrez pașii ceva mai simplu și mai lizibil. Merci tare mult once more :)!