Primăvara mă inspiră să ies puțin din zona de confort și să încerc combinații noi de gusturi și arome, de data aceasta am ales să combin gustul intens al brânzei de capră cu dulceața mierii și cu textura ușor neprietenoasă a făinii de hrișcă, am riscat puțin, dar rezultatul au fost niște mini tarte gluten free tare interesante și versatile, numai bune de întâmpinat prietenii sâmbătă la o cafea. Le-am numit mini tarte, însă ele nu sunt niște tarte în adevăratul sens al cuvântului ci mai degrabă o formă rustică a acestora.
Ingrediente pe 4 mini tarte gluten free:
180 g făină de hrișcă
1 lingură făină de cocos
1 lingură zahăr brun plus 1 linguriță extra
100g unt rece gras
300g cremă de brânză de capră Delaco Grace
2-3 linguri de miere
Fructe proaspete pentru decor
5-6 linguri de apă rece
½ linguriță de scorțișoară
1 ou
1 lingură de lapte
Un praf de sare
Într-un bol amestecați cele două tipuri de făină, scorțișoara și zahărul. Tăiați untul cubulețe și adăugați-l în bolul cu ingrediente uscate, fărâmițați untul cu mâinile și amestecați-l cu ingredientele uscate până ce obțineți un aluat sfărâmicios. Începeți să adăugați câte o lingură de apă rece și amestecați cu o furculiță, s-ar putea să nu aveți nevoie chiar de toată cantitatea de apă, important e să adăugați apă treptat până ce veți obține o compoziție închegată. Nu frământați aluatul, formați 4 bile din aluat, aplatizați-le ușor și dați la frigider pentru aproximativ o oră. După ce aluatul a stat la frigider luați fiecare bucată în parte și încercați să o întindeți cât puteți de mult cu mâinile, nu vor ieși perfect rotunde, nu vă faceți griji, vor avea o formă rustică simpatică, puteți chiar să formați biluțe mai mici din care să faceți apoi biscuitei sau chiar să puneți compoziția în forme de mini tarte, eu am ales să le dau o formă rustică. Preîncălziți cuptorul la 200 °C, așezați aluatul în forma dată de voi într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Într-un bol amestecați oul cu laptele și praful de sare și ungeți fiecare mini tartă cu acest amestec, apoi presărați cu zahăr brun. Dați la cuptor pentru 15 minute apoi scădeți temperatura la 180 °C și mai coaceți pentru încă 15 minute sau până ce tartele au o culoare frumoasă, aurie. Amestecați crema de brânză de capră cu mierea. Lăsați mini tartele să se răcească apoi ungeți fiecare mini tartă cu crema de brânză de capră și decorați cu fructele voastre acrișoare preferate. Va fi o gustare dulce, dar și un pic sărată, un amestec de arome potrivit pentru un aperitiv cu care să-i surprindeți pe cei dragi. Enjoy!
0 Comments