Am făcut aceste muffins cu afine și cardamom ultima oară când am fost la țară, de unde mi-am luat florile de dovlecel 🙂 Briosele nu sunt tocmai dulci datorită cantității mai reduse de zahăr și a gustului acrișor pe care îl dau afinele. De data asta am folosit o făină gluten free, au ieșit delicioase și aerate. M-am bucurat că au fost chiar și pe gustul celor mici.
Ingrediente muffins cu afine:
100g unt nesărat la temperatura camerei
140 g zahăr brun
140g iaurt simplu
2 linguri de lapte
2 ouă
250 g faină fără gluten cu agent de creștere (am folosit făină Doves Farm de la biobunătăți)
O linguriță esență de vanilie
O linguriță praf de copt
O linguriță bicarbonat de sodiu
O linguriță cardamom pudră
125 g afine (mi-a scăpat și niște zmeură :D)
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Bateți untul cu zahărul folosind un mixer, apoi adăugați ouăle pe rând și încorporați-le. Apoi adăugați iaurtul, esența de vanilie și laptele. Într-un bol separat amestecați făina gluten free cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și cardamomul. Adăugați ingredientele uscate peste cele umede și încorporați până ce obțineți un amestec omogen. La final adăugați afinele și încorporați. Pregătiți o formă de copt pentru brioșe tapetată cu hartie de copt specială pentru brioșe. Ar trebui să vă iasă undeva între 12 și 16 brioșe, în funcție de mărimea tăvii. Eu am umplut fiecare formă cu ajutorul unei linguri pentru înghețată, dar vă puteți folosi de o lingură obișnuită fără probleme. Umpleți cam trei sferturi din fiecare formă și coaceți timp de 5 minute la temperatura de 200°C după care reduceți temperatura la 180°C și mai coaceți timp de 15-20 de minute sau până când aveți niște muffins cu afine pufoase și aurii. Le puteți testa cu o scobitoare. Enjoy!
0 Comments