Dacă sunteți în căutarea unei rețete de sezon, gustoasă, rapidă, care poate fi un mic dejun rapid, dar și o gustare salvatoare, atunci vă recomand cu căldură aceste muffins cu dovleac, gustoase și sățioase. Găsiți și mai multe rețete yummy cu dovleac aici.
Ingrediente muffins cu dovleac:
250g dovleac copt (secționați un dovleac plăcintar, îl crestați, îl ungeți cu un strop de ulei și îl dați la cuptor la 200°C pentru aproximativ o oră sau până când e super soft)
1 lingură semințe de dovleac (plus extra pentru decor)
1 lingură semințe de in
200g făină de tip 650
4g sare
1 praf de piper
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat
50ml ulei de floarea soarelui
100g cremă de brânză cu verdețuri Delaco plus 200g pentru servit
1 linguriță de miere
2 ouă
Este o rețetă cât se poate de simplă care funcționează pe schema clasică, amestecați ingrediente umede, separat amestecați ingredientele uscate. Nu uitați să preîncălziți cuptorul la 200°C. Amestecați într-un bol ouăle, crema de brânză cu verdețuri, dovleacul copt, mierea și uleiul. Într-un alt bol, puneți făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, rozmarinul tocat mărunt, sarea și piperul și amestecați. Într-o tigaie pe aragaz puneți semințele de in și cele de dovleac, nu este nevoie de ulei, lăsați-le să se rumenească câteva minute, pe foc mic, amestecând din când în când. Puneți apoi semințele într-un blender, mixați și adăugați-le peste amestecul de făină. Amestecați ingredientele uscate cu cele umede, omogenizați. Pregătiți o formă de brioșe cu hârtie de copt pentru brioșe sau foaie de copt așa cum am făcut eu. Puneți compoziția cu o lingură obișnuită sau cu o lingură specială pentru înghețată, așa mi se pare cel mai simplu, astfel încât să fie umplută fiecare formă în proporție de trei sferturi. Presărați câteva semințe de dovleac peste fiecare brioșă și dați la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau până ce sunt aurii și au trecut testul cu scobitoarea. Savurați-le cu extra cremă de brânză deasupra și cu un pahar de lapte. Enjoy!
0 Comments