Nu i-aș spune frittata pentru că nu am folosit deloc smântână, am păstrat lucrurile simple, doar ouă, multe legume și niscaiva gouda care a întregit de minune această omletă la cuptor.
Ingrediente omleta la cuptor:
5 ouă
1/2 ardei roșu gras
1/2 zucchini
150 g brânză gouda
o legătură de pătrunjel
sare, piper după gust
un praf de cumin
roșii cherry, salată verde (optional)
15 g unt
o lingură de ulei de măsline
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Bateți foarte bine ouăle într-un bol, adăugați sarea, piperul, cuminul și pătrunjelul tocat mărunt. Tăiați cubulețe ardeiul și zucchini-ul. Într-o tigaie micuță (cu diametru de 18-20cm) puneți untul și uleiul de măsline pe foc mediu și lăsați până ce untul se va topi apoi adăugați legumele în tigaie și gătiți preț de 7-8 minute. Adăugați ouăle bătute peste legume și lăsați 1-2 minute pe foc, puneți brânza gouda dată pe răzătoare deasupra omletei apoi dați la cuptor pentru 5-6 minute sau până ce omleta s-a gătit complet și este ușor umflată. Volumul acesteia va scădea un pic imediat ce o veți scoate din cuptor, mai puteți presăra extra gouda pe deasupra. Omleta coaptă seamănă destul de mult cu un quiche chiar și fără adaosul de smântănă de gătit. Serviți cu o salată fresh lângă. Enjoy!
0 Comments