Orez cu dovleac copt, sfecla rosie si naut sau o salată deliciosă pe care o poți lua cu tine la birou, la școală sau la picnic 😀 (am făcut un mic picnic în zăpadă zilele astea, deci nu e o idee așa rea). Combinația asta de arome și texturi îți va oferi ceva nou la fiecare îmbucătură, am pus rodie, am pus avocado, multă zeamă de lămâie care împreună cu dulceața legumelor coapte va scoate orice orez din anonimat, ce să mai, un curcubeu minunat de vitamine, softness & crunchiness 🙂
Ingrediente orez cu dovleac copt pentru două porții:
150g orez basmati (puteți folosi și orez thai sau jasmine)
100 g dovleac
1-2 sfecle roșii
o conservă de năut Sun Food
1 avocado
1 castravete mediu
1-2 linguri boabe de rodie
3-4 ridichi
2-3 rămurele cimbru
3-4 linguri ulei de măsline
1 lămâie
2-3 linguri ulei de măsline
1 lingură migdale blanșate sau muguri de pin
sare, piper
Începeți cu dovleacul și sfecla pentru că au nevoie să stea la cuptor măcar jumătate de oră. Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Tăiați-le cubulețe mici, stropiți-le cu două linguri ulei de măsline, adăugați sare, piper și cimbru proaspăt, chiar și un pic de rozmarin proaspăt și amestecați bine, puneți-le apoi într-o tavă cu hârtie de copt și acoperiți-le cu folie de aluminiu, dați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, poate și mai mult, cel mai bine verificați cu un cuțit sau o furculiță dacă s-au copt și sunt moi. Între timp vă puteți ocupa de orez și de tăierea legumelor rămase: castravete, ridichi și avocado. Fierbeți orezul conform indicațiilor de pe ambalaj (de obicei puneți la fiert o cantitate dublă de apă față de cea de orez), pentru un plus de aromă puteți adăuga și o steluță de anason. Odată ce orezul s-a fiert treceți-l printr-un jet de apă rece, puneți-l într-un bol încăpător, adăugați legumele proaspete (castravete, ridichi, avocado), năutul, rodia și legumele coapte odată ce sunt gata. Stoarceți peste zeama de la o lămâie, mai adăugați un strop de ulei dacă nu a rămas suficient de la legumele coapte, va căpăta o culoare roșiatică simpatică datorită sfeclei, potriviți de sare și piper și păstrați un pic și pentru pachețelul de mâine. Eu am tras un pic în tigaie niște migdale blanșate și le-am pus deasupra, merg la fel de bine fulgii de migdale sau mugurii de pin. Enjoy!
0 Comments