Am aflat despre aceste minunate oua turcesti de pe instagram (as usual :D) și mi s-a părut așa de îndrăzneață combinația dintre iaurtul rece, ouăle poșate, untul călduț, am zis că trebuie musai să o încerc. Ca să întregesc paleta de arome am adăugat și elementul iute, năutul picant, a ieșit o combinație așa de bună, încă mai visez la ea, haha. Maybe you’ll give it a try!
Ingrediente oua turcesti:
2 ouă
300-400 g iaurt gras 10%
o legătură de pătrunjel
o legătură de mărar
o lămâie
50g unt gras 80%
o linguriță boia dulce sau iute
1/2 linguriță pudră de chilli
2L apă
o linguriță de oțet
Tocați mărarul și pătrunjelul mărunt, amestecați-l cu iaurtul și zeama de la jumătate de lămâie, păstrați o parte din pătrunjel și mărar pentru a pune pe deasupra. Adăugați sare și piper după gust și dați iaurtul deoparte. Pentru năutul picant puneți cam 10-20g din cantitatea de unt într-o tigaie, încingeți pe foc mic, adăugați năutul și gătiți preț de 2-3 minute, apoi adăugați 1/2 linguriță boia și 1/2 linguriță chilli pudră. Mai gătiți preț de un minut și apoi dați deoparte. Puneți într-o oală încăpătoare, adâncă, 2l de apă și lăsați pe foc potrivit până aproape de fierbere și adăugați o linguriță de oțet. Puneți ouăle pe rând într-o strecurătoare de ceai deasupra unui bol mic, astfel apa din ou se va separa, iar atunci când veți poșa ouăle veți obține o formă frumoasă. Puneți fiecare ou în câte un bol mic. Înainte ca apa să ajungă la punctul de fierbere puneți ouăle în apă dintr-o singură mișcare și lăsați-le acolo preț de 3-4 minute sau în funcție de cât de moi sau tari le doriți. Între timp puneți restul de unt într-o crăticioară pe foc mic și lăsați-l acolo până ce va căpăta o culoare ușor maronie, mișcând oala din când în când, strecurați-l, puneți un praf de boia, amestecați și dați deoparte. Puneți într-un bol iaurtul cu verdețuri, apoi ouăle poșate, năutul picant, untul cu boia, extra verdeață, extra chilli și savurați aceste oua turcesti minunate cu o bucată mare de pâine cu maia unsă cu ulei de măsline. Enjoy!
0 Comments