Aceste painici cu cascaval sunt atât de bune, mai ales calde, dispar într-o clipită, abia aștept să le refac. Partea cea mai faină e că sunt și foarte simplu de făcut, mai jos găsiți și un mic gif în care puteți vedea cum pot fi modelate, adică foarte ușor 🙂 Odată ce le veți încerca sigur o să vreți să le refaci curând, așa cum mi se întâmplă mie acum, yummy!

painici cu cascaval

Ingrediente painici cascaval si masline:

150g cașcaval afumat Delaco

100 măsline verzi fără sâmburi

360 ml apă călduță

1 pachet de drojdie uscată (7g)

60g unt gras

1 linguriță sare

500g făină

1 lingură zahăr brun

1 lingură de făină

Pentru baia de bicarbonat de sodiu aveți nevoie de :

100g bicarbonat de sodiu

2 l apă

 

painici cu cascaval

painici cu cascaval

painici cu cascaval

Amestecați apa călduță cu drojdia în bolul unui mixer. Topiți o lingură de unt (aroximativ 15g) și adăugați-l peste amestecul de apă și drojdie, apoi adăugați sarea și zahărul brun. Începeți să adăugați treptat făina și folosind cârligul (hook-ul) special al mixerului amestecați aluatul la viteză medie până ce veți obține un aluat omogen, care se dezlipește cu ușurință de pe pereții vasului. Puneți aluatul pe o suprafață de lucru tapetată cu făină și frământați timp de 3-5 minute. Apoi puneți aluatul într-un bol mare uns cu un strop de ulei, acoperiți cu folie alimentară și dați aluatul la dospoit pentru o oră. Între timp puteți da cașcavalul pe răzătoare, tăiați măslinele rondele și amestecați-le cu cașcavalul împreună cu o lingură de făină. Odată ce aluatul a dospit pocniți-l ușor pentru a elibera bulele de aer, apoi puneți-l pe suprafața de lucru ușor înfăinată și folosind un cuțit foarte ascuțit sau cu o rolă pentru tăiat pizza, tăiați aluatul în trei părți egale, apoi fiecare parte împărțiți-o în patru, veți obține astfel  12 pâinici. Preîncălziți cuptorul la 200-205°C. Puneți pe foc o oală încăpătoare cu cei 2L de apă și cele 100g de bicarbonat de sodiu. Luați fiecare bucățică de aluat, aplatizați-o ușor și puneți în centrul ei cam o linguriță din amestecul de cascaval și măsline, apoi sigilați fiecare pâinică. Odată ce apa a atins punctul de fiebere puneți în oală câte două pâinici și poșați-le cam 10-15 secunde pe fiecare parte. Baia de bicarbonat de sodiu le va da pâinicilor acea culoare frumoasă maronie în timpul coacerii. Scurgeți-le apoi de apă cu o paletă și puneți pâinicile într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Așezați-le aproape una de cealalată. Topiți untul rămas și ungeți fiecare pâinică cu el, apoi faceți mici tăiaturi în fiecare pâinică folosind un cuțit sau o lamă și presărați sare grunjoasă. Coaceți pâinicile preț de 20-25 de minute și serviți-le calde. Enjoy !

painici cu cascavalpainici cu cascavalpainici cu cascaval