Un lucru de care mi-e dor, și nu numai mie, sunt brunch-urile în oraș cu prietenii și un pahar de bere fresh într-o grădină ascunsă cu muzică chill. În cinstea acelor vremuri am făcut acest brunch clasic deja, cu avo toast, ou poșat și niște pancakes mai speciale, pancakes cu bere. Au ieșit tare pufoase, data viitoare cred că voi încerca și niște pancakes cu bere neagră și ciocolată. Îmi place să folosesc bere atunci când gătesc, în special în deserturi, e o băutură versatilă pe care o poți folosi și atunci când marinezi carnea, dar și atunci când pregătești un desert cu multă ciocolată.

Aici am combinat grăsimi bune cu fibre și proteine și am obținut un brunch super yum, echilibrat, colorat, numai bun de savurat cu un pahar de bere lângă. Mai ales că berea conține nu mai puțin de 17 vitamine, 14 minerale și 16 aminoacizi esențiali. Un studiu recent al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție spune că atunci când consumăm bere cu moderație și avem o alimentație echilibrată, putem observa o serie de efecte benefice asupra organismului nostru cum ar fi îmbunătățirea hidratării corporale (pentru că berea conține peste 90% apă), creșterea masei musculare și reducerea țesutului adipos.

De asemenea, atunci când sunt respectate cantitățile indicate de consum moderat de bere s-a observat că arderile în timpul exercițiilor fizice sunt intensificate, exerciții fizice pe care mă străduiesc, cu greu, să le fac acasă. But hey, we have to keep trying, right? Cheers, dar cu moderație să fie, 330 ml de bere pe zi în cazul femeilor și 660 ml/zi în cazul bărbaților. 

pancakes cu bere

Ingrediente pentru pancakes:

250 ml bere blondă rece

200g făină

6g praf de copt

1 ou

1 lingură de zahăr

6 felii de bacon

50g afine

sirop de arțar

Ingrediente pentru avocado toast:

2 avocado bine copt

zeama de la o lămâie

2 felii de pâine cu maia

2 ouă

sare, piper, fulgi uscați de chilli

pancakes cu bere
pancakes cu bere

Pentru pancakes puneți berea și oul într-un bol și amestecați bine cu un tel, adăugați făina, praful de copt și zahărul și omogenizați bine. Puneți pe foc mediu o tigaie pentru clătite și ungeți-o cu un strop de ulei. Odată ce aceasta s-a încins puneți clătitele cu o lingură mare, puneți două, trei, deodată în tigaie. Coaceți-le preț de 10-15 secunde pe fiecare parte sau până ce acestea se rumenesc frumos. Serviți-le cu bacon crispy, afine și sirop de arțar sau cu orice alte topping-uri vă plac.

pancakes cu bere

Pentru avo toast faceți o pastă din avocado folosind o furculiță, adăugați zeama de lămâie, sare și piper după gust. Puneți o oală încăpătoare cu apă pe foc mediu, înainte ca aceasta să ajungă la punctul de fierbere, dați focul mai mic și puneți ouăle, pe rând, cu ajutorul unui bol mic, dintr-o singură mișcare și gătiți-le preț de 2-3 minute sau 4 minute dacă le vreți mai tari. Puneți pasta de avocado pe felia de pâine și oul poșat deasupra, presărați semințe, fulgi de chilli și savurați cu un pahar de bere. Enjoy!