Săptămâna trecută am găsit cu puțin noroc ultimele vișine din piață și am făcut din nou acest pandispan cu visine super pufos pe care obișnuiam să îl mănânc cu sughițuri în copilărie, puteți folosi fructe de pădure sau felii de piersică în locul vișinelor, puteți adăuga aromele voastre preferate, este o rețetă versatilă și tare gustoasă, găsiți aici rețeta video.

pandispan cu visin

Ingrediente pentru pandispan cu visine:

7 ouă (albușurile separate de gălbenușuri)

7 linguri de apă

5 linguri de ulei, eu am folosit Floriol Vitamina E

7 linguri de zahăr pentru albușuri și 3 linguri de zahăr pentru gălbenușuri

1 linguriță praf de copt

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță oțet (eu am folosit de curând unul de trandafiri, dar puteți folosi orice fel de oțet)

10-13 linguri de făină

300g vișine fără sâmburi (puteți folosi orice alte fructe de pădure, zmeură, mure, felii de piersică, caisă sau prune)

1 lingură fulgi de migdale

pandispan cu visine

Preîncălziți cuptorul la 180 °C . Bateți albușurile cu mixerul la viteză mare cu un praf de sare până ce devin ușor tari. Adăugați treptat zahărul peste albușuri și bateți în continuare până ce veți avea niște albușuri glossy, va dura în jur de 10 minute.

Separat bateți gălbenușurile cu cele 3 linguri de zhăr până ce devin spumoase și deschise la culoare. Adăugați gălbenușurile peste albușuri și încorporați ușor folosind o spatulă, cu mișcări de sus în jos. Începeți să adăugați apa, lingură cu lingură și încorporați ușor cu spatula după fiecare lingură, procedați la fel cu uleiul. Începeți și adăugați treptat făina și încorporați după fiecare lingură de făină.

pandispan cu visin

Stingeți praful de copt cu oțet, adăugați-l în compoziție, adăugați esența de vanilie și dacă mai vreți și alte mirodenii. Tapetați o tavă de copt cu unt și făină, eu am folosit o tavă cu dimensiunile de 22 și 32 cm, puneți compoziția în tavă, adăugați fructele și presărați fulgii de migdale deasupra și dați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce devine auriu și trece testul cu scobitoarea, nu vă faceți griji dacă vișinele se vor scufunda, este normal, aluatul fiind foarte aerat. Dacă vreți să aveți vișine și deasupra, puteți adăuga extra vișine și după ce pandispanul a stat în cuptor pentru 5 minute.