Panzanella este una dintre salatele mele preferate, e o combinație minunată de texturi și arome de care nu te mai saturi. Eu i-am adăugat dressing-ului și un strop de miere care a mers de minune cu restul ingredientelor. Aș lăuda salata asta toată ziua, e salata ideală a verii. Enjoy!
Ingrediente panzanella cu mozzarella fresca:
250g roșii cherry multicolore
½ linguriță de sare
125 g mozzarella fresca Delaco
5 linguri de ulei de măsline (dintre care 2-3 linguri sunt pentru feliile de pâine coaptă)
O ceapă roșie mică
2 felii de pâine cu maia
½ linguriță busuioc uscat
½ linguriță oregano uscat
2 lingurițe de capere
Un varf de linguriță muștar Dijon
5 frunze de busuioc proaspăt
½ linguriță oțet de gutui (sau alt tip de oțet)
O linguriță de miere
Pentru început tăiați roșiile cherry în jumătăți și sferturi, presărați sarea peste ele și lăsați-le într-un bol până ce vă ocupați de restul ingredientelor. Preîncălziți cuptorul la 200 °C, ungeți feliile de pâine cu ulei de măsline pe ambele părți, presărați oregano și busuioc uscat și coaceți pâinea preț de 15 minute sau până ce devine aurie. Tăiați ceapa solzișori, scurgeți roșiile, amestecați-le cu mozzarella ruptă bucățele, cu caperele și busuiocul proaspăt. Faceți dressing-ul, amestecați lichidul rămas de la roșii cu 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin, muștarul Dijon, oțetul și mierea, gustați și potriviți aromele după cum vă plac, rupeți pâinea în bucățele mici, adăugați-le în salată, apoi turnați dressing-ul și savurați această salată perfectă de vară.
0 Comments