Toamna asta mi-am propus să mănânc mai multe legume coapte și să mă bucur mai mult de aromele acestui anotimp minunat care mi se pare că trece de fiecare dată mult prea repede. Așadar am adus în aceeași farfurie conopida, sfecla și dovleacul într-o combinație plină de culori și arome care au mers de minune cu peștele gourmet de la FRoSTA. Peste la cuptor cu piure de sfecla si legume coapte ar putea fi the best comfort food this season.
Ingrediente peste la cuptor cu piure de sfecla si legume coapte:
1 pachet de fileuri de peste gourmet FRoSTA
1 conopidă mică
1 dovleac plăcintar mic
5 cartofi medii pentru piure
2 sfecle roșii potrivite
30g unt
100-200ml lapte
5-6 rămurele de cimbru proaspăt sau 2 lingurițe de cimbru uscat
2 lingurițe turmeric
1 linguriță usturoi pudră
4 linguri ulei de măsline
Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Curățați sfecla și cartofii de coajă și tăiați-i cubulețe, fierbeți separat sfecla și cartofii pănă ce devin moi, în jur de 30 de minute. Rupeți conopida în bucăți mici, tăiați dovleacul cubulețe și puneți-le într-o tavă încăpătoare de copt sau în două tăvi, important este să aveți doar un strat de legume astfel încât să se coacă uniform. Puneți peste legume uleiul de măsline, cimbrul, turmericul, un praf de sare, unul de piper, iar peste conopidă puneți și ustoriul pudră. Amestecați bine conopida și dovleacul în tavă și dați la cuptor împreună cu peștele pentru aproximativ 35 de minute. Verificați din când în când legumele și amestecați-le cu o spatulă. Odată ce sfecla și cartofii s-au copt scurgeți apa, dar păstrați în jur de 200-250ml apă, pasați cu un blender, adăugați untul, apoi laptele treptat, câte puțin din apa în care au fiert legumele și blendați până ce veți avea o consistență cremoasă, adăugați și un praf de sare. Serviți acest peste la cuptor cu piure și legumele coapte, este o combinație minunată, de sezon, care aduce aromale toamnei în aceeași farfurie.
0 Comments