A fost un an bun, nu mă pot plânge 😀 2018 mi-a adus multe proiecte foarte faine, am lucrat pentru prima oară ca food stylist, am învățat multe pe partea de fotografie și editare, am fost la primul meu workshop de fotografie culinară în Paris, am făcut pentru prima oară pavlova vegană, am început să fac video de tip stop motion, ne-am extins ușor pe partea video și îmi doresc ca la anul să ne dezvoltăm, eu și Bogdan, mult mai mult pe latura asta. Îmi doresc ca la anul să fac primul meu workshop de food styling si fotografie culinara, îmi doresc să călătoresc mai mult, să pornim un studio, să fac croissante de la zero, să fac pâine cu maia și multe altele, lista e interminabilă ca în fiecare an. Dar cel mai mult îmi doresc să fim cel puțin la fel de împliniți și fericiți ca anul asta, ceea ce vă urez și vouă. Îmi imaginez că mai toți aveți câteva felii de cozonac rămase prin cămară de la Crăciun, așa că de ce să nu le alcoolizăm un pic și să schimbăm măcar anul astaa tradiția clasicului tiramisu 🙂

fotografie culinara

fotografie culinara

fotografie culinara

Ingrediente pentru 4 pahare:

500g mascarpone

o conservă de piersici Sun Food

4 felii de cozonac

70-100 ml vinars (puteți încerca și cu alt tip de alcool)

2 lime (sau două portocale dacă nu sunteți fani lime)

2 lingurițe de miere

fotografie culinara

fotografie culinara

Pregătiți patru pahare arătoase, cu cât mai festive cu atât mai bine. Pentru stratul de cozonac veți avea nevoie doar de miezul cozonacului, nu și de coajă, rupeți miezul în bucăți mici și așezați-le pe fundul fiecărui pahar. Amestecați bine compotul din conserva de piersici cu alcoolul și puneți cam două linguri pentru fiecare pahar, dacă vreți un strat de cozonac mai moist atunci mai adăugați o lingură din amestecul de compot și alcool. Amestecați mascarponele la temperatura camerei cu coaja, zeama de la două lime și mierea, puneți amestecul într-un poș și ornați frumos deasupra cozonacului îmbibat cu arome și alcool 🙂 deasupra puneți piersicile frumos tăiate, extra coajă de lime, lăsați la frigider măcar o oră, două sau până la miezul nopții and then enjoy! Un an nou minunat să aveți!

fotografie culinarafotografie culinarafotografie culinara