Am tot mâncat porumb copt cu mirodenii vara aceasta, poate mai mult decât în alte veri. Cea mai populară combinație de pe pinterest și instagram 😀 pare să fie cea cu unt și ierburi, așa că am născocit o combinație care să nu conțină unt, ci un strop de ulei vegetal, am ales unul de rapiță presat la rece.

porumb copt cu mirodenii

Ingrediente porumb copt cu mirodenii:

4 știuleți de porumb

4 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir

2 lingurițe de boia afumată

o linguriță de za’atar ( îl găsiți la magazinele cu produse orientale)

sare după gust

2-3 linguri de parmezan ras

o legătură mică de pătrunjel

porumb copt cu mirodenii

Pentru a coace porumbii aveți nevoie de o plită subțire ca acelea pe care coc bunicii noștri la țară ardeii și vinetele. Încingeți bine tava pentru copt. Ungeți porumbii pe toate părțile cu uleiul de rapiță și coaceți porumbii pe toate părțile. Va dura în jur de 20 de minute. Într-un mojar amestecați boiaua (dacă mâncați picant puteți adăuga chiar și un pic de boia iute) cu za’atarul, parmezanul, sarea și pătrunjelul tocat mărunt. Odată ce porumbii s-au copt pe toate părțile presărați din abundență amestecul de mirodenii și savurați cu plăcere. Enjoy!

porumb copt cu mirodenii