Ce frumoase sunt momentele când descoperi că mai ai în congelator fructe din grădină și simți cumva că vara s-a întors pentru câteva minute înapoi. Mi-am amintit că mai aveam niște zmeură ascunsă prin congelator și voiam să fac un desert super rapid și bun, așa că am făcut o prăjitura cu zmeura tare frumoasă zic eu, iar gustul a fost așa cum mi-l doream, aromat, nu prea dulce și cât se poate de potrivit pentru ceaiul sau cafeaua de dimineață 🙂

prajitura cu zmeura

prajitura cu zmeura

Ingrediente prajitura cu zmeura:

100g făină albă 000

1/2 linguriță praf de copt

2 ouă

100g zahăr de cocos (sau zahăr obișnuit)

100g unt la temperatura camerei

30-40g făină de cocos (sau de migdale)

1 linguriță esență de portocale (sau de migdale ori vanilie)

1 linguriță fulgi de migdale

100g zmeură congelată sau proaspătă

1 linguriță zahăr pudră

prajitura cu zmeura

prajitura cu zmeura

Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Cerneți făina împreună cu praful de copt. Adăugați peste amestecul de făină și praf de copt untul, ouăle și zahărul și mixați la viteză medie până ce veți avea un amestec omogen, adăugați esența și făina de cocos și încorporați, veți obține o compoziție densă pe care o puteți manevra cu mâinile. Așezați compoziția într-o formă de copt micuță cu diametrul între 15 și 20 cm, așezați zmeura deasupra presând doar un pic, apoi așezați frumos și fulgii de migdale și dați la cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau până când prăjitura va căpăta o culoare frumoasă, aurie. Odată ce s-a răcit pudrați un pic de zahăr pudră deasupra. Ingredientele sunt potrivite pentru o formă micuță, dacă vreți să faceți o prăjitură ceva mai mare atunci dublați cantitățile, puteți folosi și o tavă dreptunghiulară pentru copt. Este o prăjitură delicioasă, un pic acrișoară datorită zmeurei, mi se pare perfectă lângă o ceașcă de ceai, iar dacă vreți, puteți chiar să o însiropați cu compot, ceai răcit sau sirop clasic de zahăr. Enjoy!

prajitura cu zmeuraprajitura cu zmeura