Această prajitura pufoasa și absolut delicioasă s-a născut dintr-o mică eroare, trebuia să fie un streusel cake, adică o prăjitură cu un soi de crumble deasupra, eu am pus în schimb tot crumble-ul în interiorul prăjiturii și așa am obținut o prăjitură cu o suprafață așa de frumoasă că mi-a fost și milă să o tai. E așa de pufoasă și de aromată, a dispărut instant. O să mai repet greșeala, haha 😀
Ingrediente umplutura cu beurre noisette și scorțișoară:
80g unt 80% grăsime
100g făină 000
100g zahăr alb
100g zahăr brun
o linguriță de scorțișoară
un praf de sare
o lingură de apă rece
Ingrediente pentru blatul pufos:
180g făină 000
o linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
80 g unt la temperatura camerei 80% grăsime
150g zahăr
o linguriță esență de vanilie
1 ou întreg plus un gălbenuș
200g iaurt grecesc
80g sana
Preîncălziți cuptorul la 175 °C. Tapetați o tavă micuță cu unt și foaie de copt, eu am folosit o formă cu dimensiunile de 20cmx30cm. Pentru umplutura cu scorțișoară puneți untul într-o crăticioară pe foc mic, lăsați untul să se topească, apoi mai lăsați-l pe foc în jur de 4-5 minute până ce capătă culoarea chihlimbarului. Puneți untul apoi într-un recipient și lăsați-l să se răcească. Într-un bol amestecați făina, cele două tipuri de zahăr, scorțișoara și sarea. Odată ce untul s-a răcit adăugați-l peste acest amestec și încorporați folosind o furculiță. Adăugați și lingura de apă rece și amestecați, amestecul ar trebui să arate ca un crumble. Pentru blatul pufos amestecați într-un bol făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Într-un alt bol bateți cu un mixer untul la temperatura camerei împreună cu zahărul și vanilia. Adăugați apoi oul și bateți în continuare cu mixerul, apoi adăugați și gălbenușul și mixați din nou. Într-un bol amestecați iaurtul grecesc și sana. Adăugați făina în trei etape și amestecul de iaurt și sana în două etape, alternând făina și iaurtul, începeți și terminați cu mixul de făină, folosiți o treaptă inferioară de viteză. Puneți jumătate din amestecul de blat pufos în tavă, nivelați folosind o spatulă, adăugați apoi umplutura de beurre noisette și scorțișoară. Apoi adăugați restul de blat și dați la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, odată ce a trecut testul scobitorii prăjitura e gata, lăsați-o să se răcească pentru aproximativ o oră apoi tăiați-o în cubulețe potrivite, nu de alta, dar să ajungă la toată lumea 😀 E absolut delicioasă. Enjoy!
2 Comments
Penelope
I can’t wait to make it ‘the ingredients sound delicious.
adina
yes, it is so good, let me know how it turned out 🙂