Cred că am reușit să fac o prăjitură răsturnată tare reușită la gust, dar și la aspect, dacă vreți să pregătiți un desert rapid, arătos și foarte aromat pentru masa de Crăciun atunci cu acesta prajitura rasturnata cu ananas sigur nu veți da greș.

prajitura rasturnata cu ananas

prajitura rasturnata cu ananas

Ingrediente prajitura rasturnata cu ananas:

200g făină 000

o conservă de ananas rondele Sun Food

8-10 cireșe din compot sau confiate

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Un praf de ghimbir pudră

Un praf de anason pudră

Un praf de sare

1 linguriță de scorțișoară

100g zahăr alb

100g zahăr brun moale plus 2 linguri extra

125g unt moale plus 50g unt topit pentru uns forma

2 ouă

150g iaurt gras

prajitura rasturnata cu ananas

Preîncălziți cuptorul la 175°C. Pregătiți o formă de tort fără fund detașabil, eu am folosit o vas oval de yena. Într-un bol mixați untul moale cu cele două tipuri de zahăr timp de 2-3 minute, apoi adăugați ouăle pe rând și mixați.

Într-un bol separat amestecați ingredientele uscate, făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, sarea, ghimbirul și anasonul. Adăugați o treime din amestecul de ingrediente uscate peste untul frecat cu zahăr și mixați, apoi adăugați jumătate din cantitatea de iaurt și mixați, continuați apoi cu făină, din nou cu iaurt și la final puneți restul de făină și mixați până ce veți avea un aluat omogen.

Ungeți vasul de yena cu 50 g unt topit, folosiți o pensulă de bucătărie, apoi presărați pe fundul vasului, dar și pe marginile acestuia cele două linguri de zahăr brun. Așezați pe fundul vasului rondelele de ananas, iar pe laturile vasului puneți jumătăți de ananas, iar între locurile rămase libere dintre acestea puneți cireșele din compot.

Puneți peste ananas compoziția și nivelați cu o spatulă, dați la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până ce prăjitura trece testul scobitorii. Dacă suprafața acesteia devine maronie prea rapid, atunci acoperiți-o cu o folie de aluminiu și lăsați-o în continuare la copt. După ce o scoateți din cuptor, lăsați-o preț de 5 minute la temperatura camerei, apoi răsturnați-o cu grijă pe un platou întins. Enjoy!

prajitura rasturnata cu ananas