Se apropie Sfântul Andrei, iar cei de la Sun Food m-au provocat să gătesc ceva delicios cu usturoi. Usturoiul merge atât de bine cu atât de multe preparate încât mi-a fost greu să aleg. Se pare că se pune usturoi până și în dulciuri, neah, nu am vrut să merg atât de departe, deși o înghețată cu aromă dulceagă de usturoi copt parcă nu sună chiar atât de rău 😀 M-am gândit să pun usturoi într-o salată, lucru care nu mi se întâmplă prea des. Dar cum salata este una caldă, sănătoasă, fresh și verde, usturoiul nu face decât să îmbogățească toate aromele, iar în combinație cu uleiul de măsline, zeama de lămâie și fulgii de chilli poate fi un dressing minunat pentru tot felul de salate.

usturoi

usturoi

Ingrediente pentru salata cu fasole verde, usturoi și năut:

250 g fasole verde congelată (în această perioadă a anului nu se găsește proaspătă, așa că varianta congelată e super la îndemână și foarte ieftină)

2 linguri ulei de măsline extra virgin

3 căței de usturoi

O conservă de năut Sun Food ( eu am folosit cam jumătate, din cealaltă jumătate puteți face un pic de hummus)

câteva semințe de rodie

sare

piper

fulgi de chilli

zeamă de lămâie

parmezan (cât vă place)

usturoi

usturoi

usturoi

usturoi

Puneți pe foc o crăticioară cu apă (cam un litru), dați apa în clocot, reduceți focul și apoi adăugați fasolea verde. Țineți fasolea până când se înmoaie, nu lăsați nici foarte mult, vrem totuși să păstrăm culoarea verde. Mai ales că o veți mai găti un pic în tigaie. Între timp tăiați usturoiul feliuțe subțiri (nu exagerat de subțiri, altfel se vor găti prea rapid și eventual se vor arde). Încingeți o tigaie cu uleiul de măsline, adăugați usturoiul tăiat felii și gătiți-l cam 30 de secunde. Adăugați și năutul peste usturoi. Scoateți fasolea din apă, scurgeți-o bine de apă și adăugați-o în tigaie. Adăugați sare, piper și fulgi uscați de chilli, iar la final zeamă de lămâie (cam jumătate de lămâie ar fi suficient). Amestecați totul și țineți pe foc cam 2-3 minute. Luați de pe foc, adăugați semințele de rodie, așezați salata într-un castron și radeți parmezan pe deasupra. Puteți adăuga în salată și alte ingrediente care vă plac sau le puteți înlocui pe cele care nu vă plac. Puteți folosi roșii cherry și semințe de pin sau nuci, de exemplu. Bon Appetit! 🙂 

usturoi

usturoi