La o primă impresie o salata de primavara cu fructe pare părea o combinație un pic ciudată, însă alături de cu brânza de capră la cuptor și minunatul dressing de miere cu lavandă iese o salată de poveste, cred că este salata mea preferată so far 🙂 fructele alese nu-s tocmai dulci așa că se întrepătrund foarte bine cu restul aromelor. Este, dacă vreți, versiunea mea de chevre chaud și poate fi personajul principal al unui brunch reușit între prieteni.

salata de primavarasalata de primavara

Ingrediente salata de primavara (pentru o persoana):

100g salată (una dintre cele mai potrivite fruze pentru genul acesta de salată mi se par cele de baby spanac, dar la fel de bine potrivește rucola, valeriana sau mangold, sau toate împreună)

100-150g telemea de capră Delaco

4-5 căpșuni

50g afine sau coacăze roșii

50g nuci pecan, caju, migdale sau nuci românești

2 felii de pâine cu maia

2 linguri ulei de măsline

Dressing cu miere și lavandă pentru salata de primavara:

2-3 lingurițe ulei de măsline extravirgin

o linguriță de miere

o linguriță zeamă de lămâie

1/2 linguriță lavandă uscată comestibilă pisată

salata de primavarasalata de primavara

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți feliile de pâine cu uleiul de măsline și lăsați-le în cuptor pentru 5-6 minute. Între timp mărunțiți brânza de capra, puneți-o pe feliile de pâine și mai dați la cuptor pentru încă 4-5 minute până ce brânza se rumenește un pic. După ce ați scos din cuptor puteți presăra niște fulgi de chilli și niște cimbru proaspăt. Amestecați toate ingredientele pentru dressing-ul de miere și lavandă, mi se pare una dintre cele mai faine combinații. Restul ingredientelor pentru salată puneți-le într-un bol, amestecați-le cu dressing-ul delicios de miere și lavandă și serviți cu toast-ul cald cu brânză de capră, este o idee de brunch minunată și super ușor de făcut. Puteți să încercați toast-ul și cu niște pesto de busuioc. Enjoy!

salata de primavara