Shakshuka e acel mic dejun super consistent, foarte instagramabil :D, format din câteva ingrediente simple: roșii, ouă, ardei iute și ceapă. Eu m-am gândit să îi dau o notă mexicană și să adaug câteva dintre ingredientele mele preferate, năut, fasole roșie, avocado, brânză de capră și nachos. Micul dejun s-a transformat așadar într-o masă sățioasă în toată regula așa că am sărit peste prânz, e perfect atunci când ai o zi super aglomerată și nu mai ai timp să gătești altceva. Partea cea mai bună e că o poți pregăti în mai puțin de 30 de minute.

shakshuka

 Ingrediente pentru shakshuka:

2 ouă

Un avocado

1/4 linguriță chilli flakes

1/2 linguriță cumin

sare, piper

Două cepe verzi

50 g brânză de capră

O conservă de năut Sun Food

O conservă de fasole roșie

O conservă de roșii cuburi

2 linguri de porumb din conservă

O lingură ulei de măsline

Pătrunjel proaspăt

Nachos

shakshuka

shakshuka

Într-o tigaie încăpătoare pune o lingură de ulei de măsline, folosește o temperatură medie, iar peste un minut adaugă ceapa verde tăiată rondele, călește ceapa timp de un minut, două, apoi adaugă năutul (scurs de lichid) și roșiile cuburi din conservă. Lasă-le la foc mic timp de 5 minute până ce sosul se va reduce un pic. Adaugă cuminul, fulgii uscați de chilli, sare și piper, apoi adaugă fasolea roșie scursă de lichidul din conservă și clătită cu apă rece. Mai lasă totul la foc mic timp de 5 minute și mai amestecă din când în când. Adaugă porumbul, fă două scobituri cu ajutorul unei linguri, pune câte un ou în fiecare dintre ele și acoperă cu un capac până ce ouăle se gătesc. Oprește focul și adaugă brânza de capră, pătrunjelul, avocado și extra chilli flakes, ar merge chiar și niște tabasco :). Poftă bună!

shakshuka

shakshuka

shakshuka