Trebuie să recunosc, am început să îmi fac smoothie-uri odată ce am devenit mai activă pe Instagram. Acolo am dat peste tot felul de oameni interesanți, pasionați de cooking, care mănâncă foarte sănătos și mai toți își fac câte un smoothie bowl dimineața. Poți fi foarte creativ atunci când compui un smoothie. Arunci în blender fructele și legumele tale preferate, pui deasupra semințe, nuci, fructe proaspete și ziua devine ceva mai fresh. Însă, adevărul este că trebuie să fim și un pic atenți atunci când alegem fructele sau legumele pentru smoothie. Ar fi bine să ne informăm un pic înainte, să vedem ce vitamine conțin și mai ales care sunt acelea de care are nevoie fiecare dintre noi.

Cu gândul la vară și la culoarea mea preferată, verde, am ales să fac un smoothie răcoritor, dulce (dulce sănătos, doar din fruct), energizant, sănătos și plin de vitamine. Așa că am ales două „elemente” foarte cunoscute mie, unul de sezon, pepenele galben, și unul pe care îl găsim tot timpul anului în market, minunatul avocado. La care am adăugat alte două elemente total necunoscute mie, orzul verde sub formă de pulbere și granulele de polen de la Vegis.ro. M-am gândit să îi dau și un nume simpatic acestui smoothie: Green Bee 🙂

De ce pepene galben și avocado într-un smoothie? 

melon

Pepenele galben are acea dulceață înconfundabilă care nu mai are nevoie de îndulcitori extra. Este bogat în vitamina C, este benefic pentru imunitate, ajută la regenerarea țesuturilor, îl găsim la producătorii locali doar vara și e păcat să nu profităm de prospețimea și toate beneficiile sale. Conține foarte puține calorii și grăsimi și are un conținut bogat de vitamina A care este esențială pentru îmbunătățirea vederii, purtătoare de ochelari fiind, mă interesează acest aspect în mod direct. De asemenea este foarte bun și pentru digestie, fiind recomandat în foarte multe diete.

20170806-IMG_9591

20170806-IMG_9594

Despre avocado cred că am aflat deja cu toții destule lucruri până acum, este plin internetul cu toate beneficiile acestui fruct miraculos. Se vorbește mult despre grăsimile bune pe care le conține, despre proprietățile sale antioxidante, despre conținutul de fibre. Îl consum des în salate sau ca atare, cu un pic de zeamă de lămâie și toast. Acum am descoperit că merge de minune și în smoothie.

Înainte de a face smoothie-ul spălați foarte bine fructele.

20170806-IMG_9601-2

20170806-IMG_9603

20170806-IMG_9615

Pulbere de orz verde și granule de polen

Mi se pare izbitoare asemănarea dintre pulberea de orz verde și ceaiul matcha. Au cam același miros și aceeași culoare. Cred că am să adaug această pulbere și în prăjituri, sunt curioasă cum se va comporta. Orzul verde este benefic pentru imunitate, combate oboseala, iar în combinație cu granulele de polen îți cresc semnificativ nivelul de energie. Orzul verde este deasemenea recomandat în diete, este bun pentru diabetici și încetinește procesul de degradare celulară. Acest smoothie este numai bun de consumat înainte de a pleca la job, îl puteți face chiar și cu o seară înainte, se menține foarte bine în frigider. Aveți nevoie de:

  • 2-3 felii de pepene galben tăiate cubulețe
  • o jumătate de avocado
  • zeamă de lămâie (ca să se păstreze culoarea frumoasă)
  • o linguriță de pulbere de orz verde
  • o linguriță granule de polen

 

Aruncați totul în blender și mixați. Dacă doriți o consitență ceva mai fluidă mai puteți adăuga apă rece. Deasupra puteți pune fructele voastre preferate, nuci, fulgi de cocos și câteva granule de polen.

smoothie

smoothie

smoothie

smoothie

smoothie

smoothie