A sosit acea perioadă minunată din an când dovleacul e regele rețetelor și nu puteam rata ocazia de a-l adăuga într-o supă de toamnă, ușor spicy. Așa că am făcut o supa crema de dovleac și năut, am pus și un pic de turmeric, i-am dat un strop de iuțeală și a ieșit o supă de toamnă absolut delicioasă care poate intra cu succes la categoria comfort food.
Ingrediente supa crema de dovleac:
300 g dovleac copt
o ceapă roșie mică
1/2 țelină mică
1 morcov mare
1 cartof mediu
2 conserve de năut Sun Food
20g unt
5 linguri ulei de măsline
Un praf de sare, unul de piper și unul de chilli
1 linguriță de cimbru
1/4 linguriță turmeric
1 linguriță de cumin pudră
1/2 linguriță boia iute
Începeți cu dovleacul, folosiți un dovleac plăcintar, secționați-l pe jumătate, veți avea nevoie doar de o jumătate de dovleac. Restul de dovleac poate merge la frigider sau congelator și puteți face din el tartă sau plăcintă. Scoateți semințele, crestați-l, ungeți cu o lingură de ulei de măsline, presărați peste el un praf de sare, unul de piper și unul de cimbru uscat. Coaceți dovleacul în cuptorul preîncălzit la 200 °C pentru aproximativ o oră. Între timp tocați ceapa mărunt, tăiați morcovul, țelina și cartoful cubulețe. Încingeți 2-3 linguri de ulei de măsline împreună cu untul și adăugați legumele, scurgeți una dintre conservele de năut și adăugați jumătate de conservă peste legume, apoi adăugați un praf de sare și unul de piper și gătiți pentru 5-7 minute amestecând constant. Apoi adăugați apă cât să acopere legumele și lăsați-le să fiarbă pe foc mic până ce acestea devin moi. Scoateți dovleacul din cuptor și scobiți-l ușor cu o lingură, va avea o textură minunată, cântăriți 300g din acesta, iar odată ce legumele din supă s-au înmuiat adăugați dovleacul și o cană de apă și mai lăsați să fiarbă pentru 5 minute. Opriți focul apoi blendați supa până ce veți avea o consistență fină și cremoasă. Atunci când am blendat supa am adăugat și turmericul, am mai pus si un pic de boia iute și am potrivit de sare și piper. Restul de năut din conservă plus încă o conservă de năut vor merge într-o tigaie cu o lingură, două de ulei de măsline. Adăugați peste năut cuminul și boiaua si gătiți preț de 3-4 minute. Serviți supa cu năutul picant deasupra, un strop de smântână și un strop de zeamă de lime, adăugați un pic de chilli și veți avea o supă absolut delicioasă de toamnă. Enjoy!
0 Comments