Cum am putea să ne dregem mai bine după petrecerea de anul nou, după mesele mai mult decât îmbelșugate de sărbători decât cu o supă hrănitoare și gustoasă. Eu vă propun o variantă spicy care vă va pune cu siguranță pe picioare. Ingredientele de mai jos ar trebui să fie suficiente pentru patru porții potrivite. Dacă vreți să faceți ceva mai multă supă puteți dubla cantitățile.

supă

Ingrediente supă:

1 ceapă roșie mică

3 caței de usturoi

3 cm de ghimbir (decojit, desigur)

25 g de unt (am folosit unt Lurpak sărat)

2 linguri de ulei de masline extra virgin

4 morcovi medii

1 păstârnac mic

1 sfert de țelina mică (mă feresc de obicei să pun multă țelină, poate influența foarte ușor gustul întregului preparat)

1 sfert de gulie albă

1 cartof mediu

3 fire de aproximativ 4 cm  de cimbru proaspat (puteți folosi și varianta uscată dacă nu aveți proaspăt)

1 foaie de dafin proaspătă (puteți folosi și varianta uscată dacă nu aveți proaspătă)

1.5 l de apă

sare, piper, chilli flakes si nucșoara proaspătă (toate după gust)

Garnish

Ulei de avocado

Negrilică

Pătrunjel proaspăt 

supă

20171126-IMG_4281

Tăiați toate legumele cubulețe. Într-o oală încăpătoare puneți untul împreună cu uleiul de măsline, pe foc mic, va dura doar cateva secunde până când se vor împrieteni. Adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul tăiate felii potrivit de subțiri. Căliți maxim 1 minut. Apoi aruncați legumele tăiate cubulețe și căliți-le 2-3 minute. Adăugați apa, cimbrul și foia de dafin și lăsați supa pe doc mediu până ce toate legumele sunt moi, cam jumătate de oră. După ce legumele arată cum trebuie, opriți focul și puneți-le în blender. Eu folosesc un blender vertical de obicei la supe, mă ajută să controlez mai bine situația 😀 Adăugați apoi sare și piper, chilli și nucșoară, atât cât vă place și blenduiți din nou. Eu am pus pe desupra un strop de ulei de avocado, negrilică și pătrunjel proaspăt. Voi puteți face situația mai interesantă cu un biscuite de parmezan, brânză de capră sau crispy bacon, sau toate trei, yum! 🙂

supă