Primele zile călduroase de septembrie m-au făcut să cred că vara va mai sta cu noi o vreme, iar LG m-a provocat să fac un desert special, super fresh, în cinstea ei, o tarta cu ciocolata alba, lime, multe fructe de padure si smochine deasupra. E tipul acela de desert care se păstrează proaspăt în frigider chiar și pentru câteva zile, dar sigur va dispărea instant.

E o rețetă foarte simplă, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și un stop de inspirație la decorat. Pentru decorat, dar și în compoziția tartei, am folosit smochine și zmeură care s-au păstrat super proaspete în frigiderul LG Instaview, datorită compartimentelor special destinate fructelor și legumelor ce mențin umiditatea la nivel optim, păstrând astfel prospețimea fructelor pentru mai mult timp.

O altă funcție ingenioasă a acestui frigider este panoul de sticlă transparent, ce îți permite să vezi alimentele din interior fără a fi nevoie să mai deschizi ușa frigiderului. Bați ușor de două ori în panou și vei vedea imediat ce leftovers mai ai din cina de seara trecută. De câte ori nu deschidem frigiderul să verificăm ce mai e interior fără să luam practic nimic de acolo. Mai jos veți găsi și un gif cu panoul magic, hope you’ll like it. Stay tuned căci voi pregăti și un concurs tare fain pe Instagram, abia aștept! ^_^ Între timp sper să încercați și să vă placă aceasta tarta cu ciocolată albă super răcoritoare! Enjoy!

Ingrediente tarta cu ciocolata alba:

200g biscuiți digestivi

60 g unt

250g mascarpone la temperatura camerei

200g ciocolata albă

Coaja de la un lime

Fructe proaspete (zmeură, afine, smochine, mure etc)

tarta cu ciocolata alba
tarta cu ciocolata alba

Topinți untul și lăsați-l să se răcească puțin. Mărunțiți biscuiții fin într-un robot de bucătărie. Adăugați untul peste biscuiți și omogenizați cu o furculiță, puneți amestecul de biscuiți și unt într-o formă de de tartă cu fund detașabil (puteți folosi și o formă de tartă fără fund detașabil dacă nu intenționați să scoateți tarta cu totul din formă), cea pe care am folosit-o are diametrul de 18 cm, adaptați cantitățile în funcție de dimensiunea formei voastre de tartă. Presați cât mai bine cu mâinile amestecul de biscuiți și unt în tavă. Dacă amestecul de biscuiți și unt e ușor uscat atunci mai adăugați un pic de unt topit.

tarta cu ciocolata alba
tarta cu ciocolata alba

Băgați tava la congelator cât timp vă ocupați de cremă. Topiți ciocolata albă la aburi, puneți o oală potrivită pe foc în care ați pus în jur de 250ml de apă, odată ce apa începe să fiarbă puneți deasupra o altă oală sau un bol termorezistent în care ați pus bucățile de ciocolată, amestecați constant până ce se va topi ciocolata. Lăsați ciocolata să se răcească preț de 3-4 minute, apoi adăugați peste ea mascarpone treptat, adăugați câte o lingură de mascarpone și încorporați cu un tel în ciocolată amestecând energic. La final radeți coaja de lime și încorporați, dacă vreți o aromă de lime și mai intensă folosiți coaja de la două lime.

Scoateți tarta din congelator, turnați amestecul de ciocolată albă și mascarpone peste crusta de biscuiți, nivelați cu o spatulă, decorați cu fructe proaspete, fructele acrișoare merg de minune în această combinație, dați tarta la frigider, cel mai bine ar fi să stea la frigider peste noapte. Păstrați tarta tot timpul în frigider pentru a avea o compoziție consistentă, tare și un gust răcoritor.

tarta cu ciocolata alba