Cum fructele autentice de vară au cam dispărut de pe tarabe am început să le caut gustul în conserve și nu cred să mai fi mai copt până acum un desert cu fructe din conservă, le consumam de obicei ca atare, așa că m-am aventurat să fac o tarta vegana cu piersici din compot, nu-i deloc grea de meșterit și e atât de fresh și gustoasă, m-am îndrăgostit de ea.

tarta vegana cu piersici

tarta vegana cu piersici

Ingrediente crustă tarta vegana cu piersici din compot:

100g ulei de cocos solid

250g făină 000

2 lingurițe zahăr pudră

3-4 linguri de apă

un praf de sare

Ingrediente umplutură tarta vegana cu piersici din compot:

o conservă de piersici Sun Food

50g zahăr de cocos

2 linguri de făină de orez (puteți folosi și făină normală)

1/4 linguriță scorțișoară

1/2 linguriță extract de vanilie

15g ulei de cocos solid

o lingură de fistic măcinat

tarta vegana cu piersici

tarta vegana cu piersici

Într-un bol încăpător amestecați toate ingredientele pentru crustă, mai puțin apa. Dacă uleiul de cocos e prea solid mai lăsați-l 10 minute la temperatura camerei până ce va fi ușor maleabil. Folosindu-vă mâinile fărâmițați aluatul apoi adăugați treptat apa până ce veți obține un aluat ușor de manevrat din care puteți forma o bilă, aplatizați ușor bila de aluat, puneți-o în folie alimentară și dați la frigider pentru o oră. Scoateți aluatul din frigider, lăsați-l câteva minute la temperatura camerei, preîncălziți cuptorul la 200 °C. Ungeți cu unt de cocos o formă de tartă cu diametrul de 18-20cm, puneți aluatul direct în forma de tartă și folosindu-vă mâinile modelați-l pe forma de tartă. Puteți să îl întindeți și cu un făcăleț, dar mie mi s-a părut mai simplu să mă joc cu el direct în forma de copt. Între timp faceți umplutura care e un soi de crumble. Puneți toate ingredientele într-un bol și fărâmițați-le cu degetele până ce obțineți textura unui crumble. Scoateți piersicile din compot, tamponați-le cu un șervețel de hârtie, așezați-le în tava de copt, peste aluat, cu partea tăiată în jos. Presărați crumble-ul peste tarta vegana și dați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Este o tartă super fresh, o puteți servi caldă cu înghețată sau rece, cu multă poftă 😀 Enjoy!

tarta vegana cu piersici