Am primit o provocare tare simpatică de la prietenii Sun Food și anume să gătesc ceva delicios în ajun de Sfântul Andrei, cu usturoi, desigur. M-am gândit să fac ceva simplu, super rapid și super yummy, un toast cu fasole, cimbru și desigur usturoi căci nu se putea fără. Voi puteți să îl adaptați după cum vă place, însă vă recomand combinația de mai jos, îți umple inima de bucurie într-o zi super friguroasă.

Ingrediente toast cu fasole:

50 g unt

o conservă fasole albă Sun Food

5-6 căței de usturoi

o lingură suc de roșii

sare, piper după gust

fulgi de chilli uscați

o legătură de pătrunjel

3-4 rămurele de cimbru proaspăt

4-6 felii de ciabatta

Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i felii de grosime potrivită. Puneți untul într-o tigaie încăpătoare și lăsați-l să se topească lin în legea lui. Adăugați apoi cățeii de usturoi tăiați rondele și gătiți-i preț de 1-2 minute, amestecând din când în când. Scurgeți lichidul din conserva de fasole și clătiți fasolea în câteva ape. Adăugați-o apoi peste untul cu usturoi, adăugați și cimbrul proaspăt, îl puteți lăsa chiar cu rămurică cu tot, adăugați și sucul de roșii și gătiți preț de 4-5 minute. Presărați un praf de sare și unul de piper, eu am adăugat și unul de chilli. Între timp ungeți câteva felii de ciabatta sau orice altă pâine aveți la îndemână cu un strop de ulei pe ambele părți și coaceți-le în cuptor la 200  °C preț de 10-15 minute sau până ce pâinea devine frumoasă și aurie, o puteți întoarce pe partea cealaltă după 7 minute. Adăugați roșiile cherry în tigaia cu fasole, mie îmi place să le las întregi, cu codițe cu tot. Încep să cred că este o mâncare rapidă pentru un om leneș, dar cine nu e așa din când în când. Lăsați roșiile să se gătească un pic, 2-3 minute, opriți focul și presărați pe deasupra pătrunjel proaspăt, tocat sau chiar întreg ca să fim leneși până la capăt. Puneți minunăția asta rapidă și delicioasă peste pâinea proaspăt scoasă din cuptor și savurați un toast cu fasole îmbogățit cu o aromă subtilă și dulceagă de usturoi așa ca de Sfântul Andrei. Enjoy!