Am cumpărat niște galbiori proaspeți și parfumați în drumul înapoi dinspre Oradea. Aș fi vrut să îi gătesc astfel încât ei să fie vedeta, așa că le-am îmbogățit aroma cu un pic de ulei de susan presat la rece și i-am întins frumos pe un toast, au fost delicioși. Merg la fel de bine și cu oleacă de mămăligă 🙂

galbiori

galbiori

Ingrediente toast cu galbiori:

300 g gălbiori proaspeți

2 lingurițe ulei de susan presat la rece Elixir

un cățel mare de usturoi

sare, piper după gust

zeama de la jumătate de lămâie

o linguriță semințe de rodie

2-3 rămurele de cimbru proaspăt

4 felii de pâine

semințe de susan pentru decor

rucola, pătrunjel sau altă salată care vă place

galbiori

galbiori

Am gătit gălbiorii într-o tigaie de tip wok, dar orice altă tigaie e la fel de bună. Puneți în tigaie uleiul de susan pe foc mediu și lăsați-l să se încingă preț de 30 de secunde. Adăugați usturoiul dat pe răzătoare și căliți-l, aveți grijă să nu îl ardeți, adăugați gălbiorii, amestecați din când în când, adăugați frunzulițele de cimbru și gătiți gălbiorii timp de 4-5 minute. Spre final adăugați sare, piper și un strop de zeamă de lămâie. Prăjiți pâinea așa cum vă place, mie îmi place mult să o prăjesc pe grătar unsă cu un strop de ulei, yummy! Puneți semințele de rodie peste galbiori, am ales semințele de rodie pentru că voiam și un element dulceag și fresh, adăugați pătrunjel sau rucola și puneți minunea asta peste pâinea prăjită. Enjoy!

galbiori