Am început deja să fac o listă cu goodies pentru masa de Crăciun și să le și încerc în prealabil ca să mă asigur că aleg cele mai bune ingrediente și cele mai fresh idei. Demult îmi doream să fac un cheese board, dar am găsit o variantă și mai interesantă butter board îi zic eu, adică un platou cu mai multe tipuri de unt aromatizat și alte goodies. Aici combinațiile pe care le puteți face sunt nenumărate, la cele de mai jos aș mai putea adăuga una pe care am încercat-o de curând, unt aromatizat cu usturoi copt, o minunăție. Este extrem de ușor să aromatizezi untul, să îl scoți din anonimat, să îl pui într-un context festiv și să îi bucuri pe toți cei dragi ție cu arome inedite.

Am și o veste pentru voi, pentru că știu că preparați multe bunătăți toată luna decembrie, vă invit să luați parte la un giveaway la care țin foarte mult. Vă provoc așadar să gătiți orice vă bucură inima în luna decembrie, poate fi un aperitiv, un fel principal de sărbătoare sau un desert cu arome crăciunești, orice vă face să intrați în atmosfera de sărbătoare, folosiți untul Lurpak, faceți o fotografie (două, trei, câte vreți voi) în care să se vadă preparatul, dar și pachetul de unt (puteți chiar să fotografiați preparatul în diverse stadii de pregătire). Postați fotografia pe Instagram sau Facebook, dați tag mie (Pancake Planet) și contului Lurpak, nu de alta, dar să vă vedem și noi pozele, puteți chiar să mi le trimiteți printr-un mesaj privat pe Facebook sau Instagram. Aveți timp până la sfârșitul lunii. Voi alege cel mai inspirat preparat surprins în cea mai reușită fotografie (sau fotografii dacă faceți mai multe). Iar acum urmează să vă spun în ce constă premiul, well, sunt super încântată să vă anunț că voi oferi un curs de fotografie culinară și food styling one-to-one câștigătorului, dar și un voucher de 600 de lei la Kitchen Shop de unde vă puteți lua accesorii care să vină în ajutorul pasiunii voastre pentru gătit. Aștept cu nerăbdare fotografiile voastre cu preparatele de sărbătoare ^_^

unt aromatizat

unt aromatizat

Ingrediente unt aromatizat:

(ingredientele sunt suficiente pentru 4-5 persoane, dacă aveți ceva mai mulți invitați luați în considerare dublarea cantităților)

300 g unt Lurpak (sărat sau nesărat, it’s your choice)

2 rămurele cimbru proaspăt

1 lime

1/2 linguriță turmeric

1/2 linguriță fulgi de chilli (ai mei nu sunt atât de iuți, aici vă adaptați în funcție de cât de iute vă place să mâncați)

50g brânză brie

5-6 nuci pecan (puteți folosi și nuci românești)

Struguri, nuci pecan, caju, migdale, roșii cherry, crackers, pâine, măsline, fructe confiate și orice alte goodies vă plac și pe care le puteți transforma într-un butter board delicios.

unt aromatizat

Un aspect destul de important este faptul că untul trebuie să fie musai la temperatura camerei ca să îl puteți manevra cât mai ușor. Aveți nevoie de 3 castroane, puneți în fiecare dintre ele untul la temperatura camerei, în primul bol puneți frunzulițele de cimbru proaspăt, coaja de la un lime și zeama de la jumătate de lime și amestecați totul cu o spatulă. În cel de-la doilea castron combinați alte 100g de unt cu turmericul și fulgii de chilli și omogenizați totul cu o spatulă, asigurați-vă că nu folosiți aceeași spatulă cu aromă de lime 😀 nu de alta, dar vrem să avem trei feluri diferite de unt aromatizat fiecare cu aroma lui foarte bine definită. Apoi în cel de-al treilea bol puneți ultima sută de grame de unt la temperatura camerei, adăugați nucile zdrobite și brânza brie tăiată mărunt și amestecați. Ați obținut astfel trei tipuri de unt aromatizat, fiecare cu un gust aparte, pe care le puteți așeza creativ pe un fund de lemn alături de alte aperitive interesante și cu care îi puteți impresiona pe cei dragi atunci când veți pregăti masa de sărbători. Puteți experimenta tot felul de alte combinații, vă las pe voi să le descoperiți și mai apoi să le împărtășiți cu mine. Sper c[ v-am inspirat și pe voi, abia aștept să văd ce pregătiți anul acesta de sărbători. Voi reveni curând cu alte două rețete de sărbătoare.

unt aromatizat

unt aromatizat

unt aromatizat