Am tot văzut, zile la rând, plăsuțele acelea simpatice cu varză de Bruxelles prin market (eu am luat de la Carrefour, costă doar 4-5 lei), mi le tot imaginam pe platoul asta vintage pe care l-am descoperit într-un second hand cu veselă. Dar nu eram decisă în ce fel să le gătesc. Aveam în minte doar acel miros intens de varză pe care l-am simțit într-o căsuță din Londra în care am stat cazați cu Airbnb acum un an, era în preajma Crăciunului. Era un miros ușor cam intens ce-i drept, dar plăcut, care aduna familia în jurul mesei. Păstrând acea amintire în memorie am hotărât să le rumenesc la cuptor cu câteva ingrediente care îmi plac:

varză de bruxelles

Ingrediente:

500 g varză de Bruxelles

2 linguri fulgi de migdale

2-3 linguri parmezan

fulgi de chilli

sare, piper

2-3 linguri ulei de măsline extravirgin

Opțional: brânză feta și smântână sau iaurt grecesc

20180131-IMG_3072

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Tăiați varza în jumătăți, eu le-am decojit și stratul exterior de frunze pentru că stătuseră o vreme în figider până m-am decis ce să fac cu ele. Puneți-le într-un bol încăpător, adugați uleiul de măsline, sare, piper, fulgii de chilli și cei de migdale și amestecați cu o lingură, cu mâinile, cu ce vă face plăcere, împortant e să vă asigurați că toate ingredientele au făcut pereche cu fiecare vărzucă 😀 parmezanul îl păstrați pentru mai târziu pentru că la temperatura asta s-ar arde imediat. Distribuiți verzele într-un singur layer într-o tavă în care ați pus și hârtie de copt. Lăsați la cuptor cam 10 minute sau până când vedeți că încep să se rumenească. Apoi adăugați parmezanul și mai lăsați 10 minute. La final puteți presăra brânză feta și oleacă de smântână. Bon Appetit!

varză de bruxelles

varză de bruxelles8

varză de bruxelles