Aveam în minte de ceva vreme un stack de waffles cu spanac, mă fascina culoarea și nu credeam că va ieși atât de verde doar din spanac, dar iată că a ieșit. Sunt delicioase și perfecte atunci când vrei să iei un mic dejun copios în weekend.

waffles cu spanac

Ingrediente waffles cu spanac:

100 g baby spanac

200g faina

250 ml lapte

2 oua

50ml ulei de dovleac presat la rece Elixir

o linguriță praf de copt

sare, piper după gust

fulgi uscați de chilli (opțional)

Smântână, roșii cherry, somon, baby spanac, semințe de dovleac, zeamă de lămâie, 2-3 ouă, toate pentru servit, le combinați așa cum vă place. Eu am pus un ou deasupra și le-am mâncat cu un pic de smântână cu un strop de zeamă de lămâie și mărar, ah și câteva roșii cherry. Dar merg foarte bine și cu somon și un strop de ulei de dovleac peste.

waffles cu spanac

waffles cu spanac

Puneți într-un blender spanacul împreună cu ouăle, laptele și uleiul de dovleac și blendați până obțineți un amestec omogen și neașteptat de verde 🙂 Separat amestecați ingredientele uscate, făina, praful de copt, sarea, piperul, fulgii uscați de chilli, dacă îi folosiți. Turnați treptat amestecul lichid peste ingredientele uscate și, ajutându-vă de un tel, amestecați până ce ați obținut o compoziție ușor densă. Eu mai pun de obicei o lingură, două de făină în plus ca să mă asigur că voi avea o compoziție suficient de densă pentru aparatul de waffles. Puneți aparatul de waffles în funcțiune, ungeți-l cu un strop de ulei de dovleac și apoi coaceți gofrele conform indicațiilor aparatului. Dacă nu aveți un aparat de waffles nu e panică, puteți face compoziția și sub formă de clătite. Puneți deasupra topping-urile voastre preferate și savurați cu plăcere. Enjoy!

waffles cu spanac