Primăvara timpurie și orhideea proaspăt înflorită m-au determinat aproape pe nesimțite să fac câteva cadre foarte primăvăratice și vesele și să încerc un desert mai atipic, zucchini bread, dar extrem de simplu de făcut și absolut minunat, cred că este bread-ul meu preferat so far.

zucchini bread

Ingrediente zucchini bread:

1 zucchini mic (eu ales unul cu coajă verde închis, dovlecelul românesc mi se pare un pic cam apos)

1/2 conservă de ananas rondele Sun Food

250g făină 000

100 ml ulei de măsline

150g zahăr brun

2 ouă

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță cu vârf scorțișoară

1/2 linguriță ghimbir pudră

1/2 linguriță nucșoară pudră sau proaspăt răzuită

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

30 g merișoare confiate (opțional)

30g nuci pecan mărunțite (puteți adăuga orice alt tip de nuci)

zucchini bread

Preîncălziți cuptorul la 175 °C. Dați dovlecelul pe răzătoarea mare și lăsați-l deoparte, ar trebui să aveți cam 200g de dovlecel ras. Puneți jumătate din rondelele din conserva de ananas, doar ananasul, nu și sucul, într-un blender și blendați până ce veți obține o pastă. Într-un bol separat amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, ghimbirul pudră, nucșoara și praful de sare.

În alt bol puneți zahărul brun, uleiul, ouăle și vanilia și omogenizați cu un mixer preț de 2-3 minute. Adăugați dovlecelul dat pe răzătoare și ananasul pastă și omogenizați, adăugați apoi treptat amestecul de făină și omogenizați cu o spatulă, la final adăugați nucile pecan și merișoarele și omogenizați. Puneți aluatul într-o tavă mai mică de chec (nu din aceea lungă, clasică) tapetată cu foaie de copt și dați la cuptor pentru aproximativ o oră, cel mai bine ar fi să verificați după 50 de minute cu o scobitoare.

zucchini bread