Se spune că o pizza bună nu are nevoie decât de câteva ingrediente de calitate. Am încercat să pun în aplicare zicala, am folosit doar mozzarella, un sos homemade de roșii (găsiți rețeta aici), prosciutto și busuioc proaspăt la final. Blatul nu e unul clasic ci unul rapid, o rețetă super simplă, numai bună de făcut în weekend.

pizza cu mozzarella frescapizza cu mozzarella fresca

Ingrediente pizza cu mozzarella fresca:

300g făină 000

½ linguriță de sare

200 ml apă călduță

2 linguri ulei de măsline

O linguriță busuioc uscat

O linguriță oregano uscat

250g mozzarella fresca Delaco

10 felii de prosciutto

Un plic de drojdie (7g)

10 frunze de busuioc proaspăt

8-10 linguri de sos de roșii pentru pizza

pizza cu mozzarella frescapizza cu mozzarella fresca

Preîncălziți cuptorul la 230 °C. Puneți într-un bol făina, apa, drojdia, sarea, uleiul de măsline, oregano și busuiocul uscat și amestecați cu o lingură de lemn până ce aluatul se leagă. Transferați aluatul pe o suprafață de lucru tapetată cu făină, frământați timp de aproximativ 5 minute până ce aluatul devine elastic. Împărțiți aluatul în două și lăsați-l pe blatul de bucătărie timp de 5-10 minute, el va crește puțin. Întindeți aluatul cu sucitorul pe o suprafață tapetată cu făină. Faceți două blaturi rotunde cu diametrul de aproximativ 25 de cm. Întindeți pe fiecare blat de pizza câte 4-5 linguri de sos de rosii. Tăiați mozarella in felii potrivite și distribuiți-le pe blaturile de pizza. Coaceți preț de 15-20 de minute sau până ce aluatul a devenit rumen, odată ce le-ați scos din cuptor adăugați feliile de prosciutto și busuiocul proaspăt. Enjoy!

pizza cu mozzarella fresca